Search
Close this search box.

Mijn aanpak

Ik weet dat je er bent

Mijn aanpak is gebaseerd op mijn eigen ervaringen met een eetstoornis en verslavingen, meer dan tien jaar praktijkervaring en alles wat ik heb geleerd van mijn cliënten: hun wijsheid en ervaringen. Ik noem mijn methode ‘Ik weet dat je er bent’.  Het doel is niet om ‘ongewenst gedrag’ te bestrijden, maar om met compassie en mildheid naar alle delen van jezelf te kijken, ook de moeilijke. Door deze delen oprecht aandacht te geven en er een relatie mee aan te gaan, kunnen ze verzachten en transformeren. Zo ontstaat ruimte voor je ware kern, wie je werkelijk bent.

Verslaving is een manier om met pijn om te gaan, met onvervulde behoeften en verlangens. Het gedrag biedt tijdelijke verlichting. Om je verslaving echt te begrijpen, onderzoeken we samen waarom je die verlichting zoekt en welke pijn eronder ligt. Stap voor stap help ik je jezelf beter te leren kennen en begeleid ik je op een innerlijke reis naar authenticiteit en vrijheid: van schaamte naar zelfliefde, van vervreemding naar zelfcompassie en van onrust naar vrede en balans.

‘Ik weet dat je er bent’ is zowel een zelfstandige behandelmethode als een aanvulling op reguliere en complementaire behandelingen.


Oorzaken en oplossingen

Het actief veranderen van je gedrag en het onderzoeken van onderliggende factoren gaan hand in hand. Ik ondersteun je bij het minderen of stoppen met jouw ongewenste gewoonte of verslaving. We zoeken samen naar de oorzaken en drijfveren en ik help je met bijkomende klachten. Ook bied ik steun bij het omgaan met moeilijke momenten, ‘cravings’ en het voorkomen van terugval. Ik begeleid je in het omgaan met je gevoelens, je relaties en bij je leefstijl, werk en persoonlijke groei.

Mijn benadering is integraal, praktisch en altijd afgestemd op jouw specifieke wensen en behoeften. Ik combineer intensieve coaching, counseling en gedragstherapie met psychosociale therapie die inspeelt op je onbewuste. Het bijzondere aan deze combinatie is dat je zowel gericht werkt aan het behalen van je doelen, als dat je inzicht krijgt in onderliggende, vaak onbewuste, oorzaken en behoeften. Dit wordt geen moeizaam proces van eindeloos graven, maar een effectieve en waardevolle reis naar jezelf.

Therapie met je onbewuste

Bij verslavingsgedrag en veel andere klachten spelen onbewuste processen een grote rol bij het in stand houden van je problemen. Vaak weet je zelf ook wel dat je bepaalde dingen niet of anders zou moeten doen, maar toch blijf je dezelfde patronen herhalen. Ik werk met therapievormen die je helpen contact te maken met delen van je onbewuste die in conflict zijn of verborgen blijven. Denk aan hypnotherapie, Internal Family Systems (IFS), IZR/IoPT, NLP, EMDR en brainspotting. Met deze methoden ga je voorbij het denken en praten. Ze werken op een dieper emotioneel en lichamelijk niveau. Hierdoor verandert er wezenlijk iets in je beleving en kun je problemen daadwerkelijk oplossen. Op een vriendelijke manier maak je kennis met je eigen onbewuste innerlijke systeem. Je brengt op je onbewuste over wat je bewust weet of verlangt, en tegelijkertijd maak je verborgen gevoelens, overtuigingen en ervaringen bewust, zodat je er grip op krijgt.


In een groep en individueel

Schaamte voedt een verslaving of eetstoornis, terwijl verbinding heelt. Je ware zelf vind je niet door jezelf af te wijzen, maar door je te omringen met mensen die je de warmte en steun bieden die je nodig hebt om tot bloei te komen. Daarom werk ik met groepen. Deelnemen aan een groep van gelijkgestemden helpt je om je kwetsbaar op te stellen en gevoelens te delen, wat essentieel is voor herstel. Je echt gezien en gehoord voelen, geaccepteerd worden om wie je bent, heeft een enorm helend effect. In de groep steun en inspireer je elkaar en groei je samen. De kans op duurzaam herstel is veel groter als je het niet alleen doet.

Het kan spannend zijn om een groep binnen te stappen, zeker als je eerder onveiligheid hebt ervaren. In een groep met gedeelde kwetsbaarheden, waar veiligheid, vertrouwelijkheid en respect centraal staan, kun je vertrouwen in verbinding herstellen. Het groepsproces versterkt juist jouw authenticiteit en biedt ruimte voor persoonlijke thema’s. Mijn groepen zijn traumasensitief en neurodivergentvriendelijk. Wil je dieper ingaan op bepaalde onderwerpen? Dan kun je individuele sessies toevoegen voor extra persoonlijke verdieping.

Wil je nog meer weten over mijn aanpak? Lees dan verder over de methoden die ik inzet. Of neem een kijkje op mijn blog.

Neem contact met me op

Heb je zin om weer vrij te zijn en voluit te genieten van je leven?
Neem dan contact met me op.