Search
Close this search box.
Sit and Share Amsterdam

Sit and share

Samen met Erik Willems organiseer ik terugkerende bijeenkomsten voor mensen met een verslaving, dwangmatige gewoonte of een andere vorm van afhankelijkheid. Het doel van de meetings is om elkaar te ondersteunen door met elkaar te mediteren (sit) en te delen (share).

Update 7 oktober 2019: Voorlopig staan er geen nieuwe bijeenkomsten op de agenda. Volg mijn blog om op de hoogte te blijven van onze activiteiten. 


Voor wie zijn Sit and Shares?

Sit and Share bijeenkomsten zijn er voor iedereen die waarde ziet in meditatie en het delen van ervaringen als ingrediënten van een leven vrij van afhankelijkheid. Of je nu in herstel bent van een verslaving, of nog aan het worstelen bent met een ongezonde gewoonte, je bent van harte welkom. Je hoeft geen ervaring te hebben met meditatie. Het enige dat je nodig hebt is een verlangen om vrij te zijn van dwang en drang.

We komen samen met een groep mensen die, ieder op zijn of haar eigen manier, een oplossing zoekt voor een afhankelijkheid, verslaving of dwangmatige gewoonte. Hierin herkennen we elkaar en willen we elkaar steunen. Iedereen is gelijkwaardig. Het is geen therapie. Ook degenen die het gesprek en de oefeningen begeleiden, zitten er als deelnemers, niet als experts. Zo leren we van elkaar met elkaar.


Wat doen we en waarom?

We mediteren met elkaar en we delen ervaringen. Meditatie is bewezen effectief in het vrij raken van afhankelijkheid en dwangmatige patronen. Met elkaar delen, in openheid en zonder te oordelen, is ook een belangrijke sleutel in een herstelproces. Daarbij hechten we veel waarde aan concepten als verbinding, bewustzijn, de realiteit van het hier en nu, compassie en liefdevolle aandacht en aanwezigheid.

Verslavingen gaan vaak gepaard met schuld- en schaamtegevoelens, geheimen, eenzaamheid en isolement. Door de verbinding aan te gaan met elkaar en je verhaal te delen, verbind je je ook weer met een deel van jezelf, dat je verborgen hebt gehouden of hebt vermeden. Zo eigen je je eigen verhaal weer toe, in zijn volledigheid en met al zijn hoofdstukken.

 

Wanneer, waar en hoe?

De eerstvolgende datum is dinsdag 1 oktober 2019, van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Wees op tijd. We ontmoeten je graag 5-10 minuten voor aanvang.
Locatie: Wijttenbachstraat 50 B, Amsterdam (praktijk aan huis).
Aanmelden: Om een idee te hebben van de opkomst, vragen we je om je aan te melden (en zo nodig ook weer af te melden) via sitandshareamsterdam@hotmail.com

De datum erna is dinsdag 5 november 2019, ook van 19.30 uur tot 21.00 uur.
Check deze pagina voor updates of volg Sit and Share Amsterdam op Facebook. Als je schriftelijk op de hoogte wilt worden gehouden, meld je dan aan voor onze e-maillijst via sitandshareamsterdam@hotmail.com.

Wat kost het? Niets. Een donatie om de kosten te dekken is welkom, maar niet verplicht.
Meenemen: Er zijn stoelen en wat meditatiekussentjes. Je mag zelf ook een kussen of dekentje meenemen voor meer comfort.
Afspraak: Als je drugs of alcohol gebruikt: kom nuchter. Kom niet als je onder invloed bent.
Contact via sitandshareamsterdam@hotmail.com of telefonisch via 06-25 06 83 11 (Manja)

 

Maar… ben ik wel verslaafd (genoeg)?

Misschien vraag jij je af of je ‘verslaafd’ bent. En of je probleem wel ‘erg’ genoeg is. Misschien denk je dat je het eigenlijk alleen zou moeten kunnen oplossen. Het goede nieuws is: nee, je bent niet verslaafd. Het kan wel zijn dat je een probleem hebt en in meer of mindere mate afhankelijk bent geworden van een middel of een gewoonte. Maar jij bent heel veel meer dan je probleem.

Onder een ‘verslaving’ verstaan wij “elk gedrag waar een persoon naar hunkert, tijdelijke verlichting in vindt of plezier, maar wat negatieve gevolgen heeft. Ondanks dat, heeft de persoon er moeite mee het gedrag op te geven. In het kort: craving (drang, hunkering, zucht), opluchting, plezier, lijden, verminderde controle. Merk op dat deze definitie niet beperkt is tot drugs, maar bijna elk menselijk gedrag kan omvatten, van seks tot eten, van winkelen tot gokken, van extreem sporten tot tv-kijken en dwangmatig internetgebruik: de lijst is eindeloos.” Deze definitie is van Dr Gabor Mate, spreker, schrijver en expert op het gebied van verslavingen.

Wees welkom en ik hoop je te ontmoeten op een van de Sit and Shares!

 

Waarom het belangrijk is om je verslaving te accepteren: Verslaving als kans

Deel dit blog op sociale media:

Facebook
X
LinkedIn

Blijf op de hoogte

Voer je e-mailadres in om je in te schrijven op dit blog en e-mailmeldingen te ontvangen van nieuwe berichten.

Nieuwste blogs

hechting en verslaving

Hechting en verslaving

Van de allereerste momenten van ons bestaan tot onze volwassen relaties: hechting vormt de kern van wie we zijn. Wat gebeurt er als die hechting